sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Sunnuntaiaamun rauhaa

 


Heräsin tänään jo klo 5 ja ihmeen virkeänä. Ajattelin kerrankin nauttia aamutunnelmasta. Aurinko paistoi täydeltä terältään metsän takaa, mutta lämpömittari näytti vaiin +8 astetta. Luin hetken Mauri Paasilinnan kirjaa: Korpivaellus, joka kertoo sodan ajasta Rovaniemellä ja sotavankileiriltä Venäjällä. Tietsikka oli auki ja tarkastin sähköpostin, facebookin ja muutaman suosikkiblogini. Jääkaapista löytyi Kuhmosta ostamiani rönttösiä, joista yhden nautin suurella mielihyvällä vihreän teen kanssa.

Poikani on käymässä ja auto kotona. Teki mieli lähteä aamu-uinnille. Nyt ei ollut pukeutumisongelmiä; uimapuku ja aamutakki riittivät mainiosti. Vesi oli ihmeen lämmintä, vaikka eilen tuuli aika navakasti. Järvi oli tyyni, linnut visertivät rantalepikossa ja aurinko paistoi uimapaikalleni. Oi sitä autuutta!

Luin aamupostin (kiitos E:n ja J:n) ja ihastelin nokkosperhosten liitoa kukkasissa. En osaa vieläkään ottaa selvää lähikuvaa, mutta jokunen onnistui lähes siedettävästi.

Nyt lähden keittämään lisää teetä ja nauttimaan toisesta rönttösestä!

Ihanaa sunnuntaita teille jokaiselle!
Posted by Picasa

8 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Voi mikä idylli sinulla on siellä! Joimme mekin kahvia sillä "kodikkaalla" parvekkeellamme, mutta tuli vilu... Pian lähdetään kesäteatteriin, toivottavasti on hyvä esitys.

TeSa kirjoitti...

Aamu - uinti kuulostaa mukavalta.
Itse harrastin myöhäistä iltauintia jokunen vuosi sitten. Kylytakki päällä pärrän selkään ja rannalle.

Lettu kirjoitti...

Oi, kuulosta niin rauhaisalta sunnuntain vietolta :) Mulla on uinnit jääneet muutamana vuonna.....järvi on melko lähelläkin, mutta vesi on ihan uimakelvotonat "puuroa", nyyhky ! Kauemmas pitäisi pyytää mieheltä kyyti (joka kyllä onnistuu, hih), mutta lammella on aina tunku hyvillä ilmoilla (ja häpeän mennä uimapuvussa ihmisten ilmoille).....
Leppoisaa sunnuntain jatkoa sinulle !

Kameleont kirjoitti...

Ihanan leppoisa aamukuvaus!Toivottavasti hyvä päivän alku antoi voimia tuleviin hetkiin!Minä nyt meren kohinoita kuuntelemassa. Laineet on niin suuret, ettei tee mieli uimaan.

Matleena kirjoitti...

Oi kun sinulla olikin ihana aamu uinteineen kaikkineen! :)

malli45 kirjoitti...

Ihana on aamusi!
Tänään mullakin on järvi kivenheiton päässä, mutten rohkene uimaan...

Mia N kirjoitti...

Perhosta onkin vaikea kuvata. Just kun se on 'hollilla, niin eikös lehahda lentoon.
Niinpä, kukasta kukkaan käy perhosen tie.

hanne kirjoitti...

niin varhainen herätys sinulla...mutta kesäaamuna ihana seurata luonnon heräämistä...

Onko rönttönen lettu?
Voi hyvin!!!