maanantai 9. maaliskuuta 2009

Nuhakuumetta

Ei auttanut avantouinti, eikä lumipyörähtelyt sillä räkätauti iski siltikin. Viime viikolla jo heikkoa nuhaa joka viikon loppua kohden vahvistui. Lauantaina kävin saunassa, enkä meinannut jaksaa tulla sieltä pois. Sängyssä, nukkumaan menessä, laitoin kuumemittarin kainaloon ja se näytti koruttomasti totuuden 39 astetta. Kuumetta oli koko eilisen päivän, joten naistenpäivän onnittelutkin jäivät lähettämättä. Pelkäsin jo nenäliinojen loppuvan ja etsin varastosta jo vähän pehmeämpää Wc-paperia avuksi. Viime yönä hikoilin runsaasti ja tänä aamuna kuume oli poissa. Nuha ja yskä ovat edelleen voimissaan, ruoka maistuu sahajauholta torkahdellut olen tänäänkin.

Verenpaaneeni on edelleen koholla, mutta menen ke psykiatrille ja pyydän häntä vaihtamaan lääkitystä. Tiedän, että hän ei usko verenpaineeni johtuvan Efexorista, mutta minä uskon siihen. Niin myös uskovat useat tuttavani, mielisairaanhoitajat, jotka ovat työssään todenneet sen. Joissakin mielenterveystoimistoissa psykiatrit eivät edes määrää Efexoria heille, joilla on ennestään jo verenpainelääkitys.
Pitäkää peukkuja, että lääkärini uskoo minua nyt!

Toivottalen teille viruksetonta viikkoa! Minä menen nukkumaan, tai lukemaan dekkaria sänkyyn.

10 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Toivotaan, että paranet flunssasta pian.
Ja uskon kyllä tässä asiassa sua, että lääkkeet voivat aiheuttaa verenpaineen nousua.
Toivotaan, että lääkäri vaihtaa lääkityksesi.

Kaisa kirjoitti...

Voi kurjuus, toivottavasti olo pian kohenee!!
Voisithan sanoa lääkärille, että kokeillaan vaihtaa lääkettä - ellei se vaikuta verenpaineeseen niin sitten ei, mutta tuskin siitä haittaakaan olisi. Lupaat kiltisti palata vanhaan jos ei eroa ole. :)

Kisumumma kirjoitti...

Voi, onpas sinulla ollut kova kuume! Toivottavasti tauti menee nopeasti ohi, ja tuo lääkejuttu, on se kumma, kun lääkärit eivät voi potilasta kuunella.
Minäkin sain sellaisen kipulääkityksen että onneksi selvitin ensin, mitä lääke oli, ja sehän ei sopinut muiden lääkkeideni kanssa, eikä sydän ja verenpainepotilaalle.
Enkä ole siittäkää varma, että oisko tuoho n yhteen sormeen voinut laittaa 3 kortisoonipiikkiä kerralla.

Titti kirjoitti...

Pikaista paranemista toivotan minä vuotavan nenäni kanssa...
Koko aamun olen aivastellut, nenä ja silmät vuotavat... Nenä punoittaa paljosta niistämisestä.
En tiennytkään tuota Efexorista (joka minullakin on ollut jo monen monta vuotta). Tosin silloin joskus kun verenpainetta on mitattu, niin ihan ok on ollut.
Huilaa ja koita parannella itseäsi. Halaus!

Amalia48 kirjoitti...

Paranemisia Paraskeeva (Palaga)!

Tanja kirjoitti...

Pikaista paranemista! Hali!

Blue kirjoitti...

Haloo! Sinne sängynpohjalleko olet kuukahtanut.
Kokeilin tulla tänne jo eilen, mutten pääsyt.

uni kirjoitti...

Pikaista paranemista

Anonyymi kirjoitti...

Lenssua ja mahatautia tuntuu olevan tosi paljon liikkeellä - täälläkin päin... Flunssa kannattaa hoitaa hyvin ja mennä lääkäriin jos tuntuu, että alkaa jälkitautia pukata. Minullakin on verenpaine akuuttina asiana - sain ensimmäiset verenpainelääkkeeni kokeeksi kuukaudeksi ja katsotaan tarvitsenko sen jälkeen jatkuvan lääkityksen paineeseen vai helpottaako, kun stressi saadaan laukeamaan (toivottavasti) jäätyäni vapaalle... Muistahan hoitaa itseäsi huolella - hyvää viikonloppua:)

Sirppis kirjoitti...

Pitäiskös sanoa, voihan räkä? Ikävää olla tuollaisen taudin kourissa, etenkin kun noita remppoja sinulle on kertynyt ihan kestämiseen saakka. Miten ruokavaliosi? Saatko tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita? Haluaisin auttaa, jos sinä haluat? (eräiden kunto on parantunut niin että, lääkärikin ihmettelee)