keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Unennäköä

 

"unia ei pidä uskoa silloinkaan, vaikka ne toistuvat kahtena perättäisenä yönä! Vaan entä jos ne samat unet toistuvat koko elämänkaaren ajan. En usko uniini, en niin että katsoisin mitä unikirjat kertovat siitä ja siitä elementistä unessani. Uskon kuitenkin, että unilla on joskus minulle kerrottavaa.

Olen koko ikäni nähnyt unta kotini ulko-ovesta, jota on mahdoton saada illalla, unessa lukkoon. Ulkopuolelta on tulossa joku uhka, joka unessa pelottaa ja haluan piiloutua lukitun oveni taakse. Uni toistui usein masennuskauteni aikana, ja pihalla seisoi mustapukuisia hahmoja, jotka olivat työntymässä sisälle kotiini.

Viimeöinen uneni oli taas samantapainen kuin nuo edelliset oviunet. Nyt vain oveni kamanat olivat kaatumaisillaan, eikä ovea tahtonut enää saada siinä pysymään. Tunne oli ahdistava, ei niinkään pelottava. Mietin aamulla "olenko jotenkin sielu liian avoinna maailmalle ja lähimmäisilleni?" "onko sisimpäni uhattuna?" Olen monella tapaa tienhaarassa ja jonkun asian suhteen olen jo lähtenyt seuraamaan uutta tienviittaa. Toiset valinnat ovat vielä hämärän peitossa. Kunpa osaisin edetä varoen, särkemättä itseäni ja lähimmäisteni mieltä.
Posted by Picasa

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi, että unilla voi olla jokin sanoma meille muttei niitä voi tulkita unikirjojen selitysten avulla. Itse näin toistuvasti kotiäitinä olovuosinani unta, jossa olin liikkuvassa junassa etsimässä paikkaanni. Näitä unia en ole nähnyt enää, kun lasten aloitettua koulunsa jatkoin opintojani ja palasin työelämään. Uni siis viestitti minulle, että etsin vielä paikkaani elämässä, vaikka valve-elämässä en silloin asiaa juuri miettinyt. Tämä on yksi esimerkki unistani, joilla on mielestäni ollut selkeä viesti minulle.

Lotta kirjoitti...

Unet eivät niinkään varoita, vaan ne kertovat sinusta ja sisimmästäsi. Tuon tyyppinen uni saattaa päin vastoin kertoa siitä, että pelkäät jotain, jota vastaan sinun on ehkä turha taistella tai olet jo antamassa periksi (koska ovi kerran antaa myöten) sinua ahdistaa se, mutta ei pelota, mikä saattaisi olla merkki siitä, ettei ulkoa tuleva tuntematon ehkä olisi pahasta vaan jotain hyvääkin..

Vaikka kylläpä tiedän yhden mummonkin, joka on nähnyt enneunia - ne vaan taitaa oikeasti olla harvassa! Toistuvat unet koettavat kyllä kertoa jotain, mutta eivät ne osaa varoittaa, sehän on tavallaan tulevan lukemista.


Kukaan muu kuin itse ei voi tulkita uniaan paremmin :) Ainakaan, jos ei tiedä toisesta aivan kaikkea alusta loppuun ja se on jo melko harvinaista :)

Kaikkea hyvää sinulle ja paljon terveisiä iloisesti pulputtavalta kummitytöltä!

airami kirjoitti...

Unet männöö öitä myöte näkijääse p..seesee, väitti mummoni. Minulla on ollut monia enneunia, jotka ovat toteutuneet. Olen myös ollut unikurssilla, jolla tulkittiin nähtyjä painajaisia. Todistettavasti olivat oikeilla jäljillä.
Iloa syksyysi! Ehkäpä jotain uutta ja kiehtovaa on tulossa, koska vanhat kamanat kaatuvat!

mm kirjoitti...

Kerronpa, mitä luin musiikista, videosta ja kirjoituksestasi:

Vanhan tutun (melankolisuudessaan valloittavan) Lampaanpolskan modernissa (Konevitsan kirkonkellojen) Piirpaukkeen monimuotoisen version soidessa taustalla kuljet puhtaassa lumessa umpimetsässä rauhallisesti eteenpäin ja päädyt korkeslle mäelle, josta näet kauas...

Näin minä tuon koin itselleni...

Nurkkalintu kirjoitti...

Hei!
Sinulle on haastetta blogissani :)