maanantai 5. syyskuuta 2011

Matkalta Pyhiin 1.

Viimeisessä päivityksessä olimme lähdössä Laatokalle, Valamon luostariin. Matkasta on kulunut kokonainen kesä ja matkakertomus on muotoutunut monen unohduksen myötä seuraavanlaiseksi.

Paniikki iski lähtöpäivää edeltävänä iltapäivänä. En löytänyt mistään kopiota matkavakuutuksestani. Muistin käyneeni vakuutustoimistossa ja sen etten maksanut vakuutusta silloin käteisellä. Tarkistin pankkitositteet netistä, enkä löytänyt sieltä maksutositetta. "Tähänkö tämä matka nyt päättyy, heti alkuunsa" oli paniikkkinen ajatus ja itku pursui kyynelkanavistani. Viimein älysin, miesystäväni kehoituksesta, soittaa vakuutusyhtiöön. Siellä asiaa tutkittiin monen virkailijan voimin ja todettiin, ettei ainakaan maksamattomia maksuja ole kontallani. Tieto siitä helpotti ja illalla löytyi oikea kuittikin, suoritetusta maksusta.

Perjantaiaamuna 17.6. starttasimme. pojan kuljettaman automme klo 5 kohti Lieksaa, josta bussi oli lähdössä kuuden aikaan rajalle. Tulimme Lieksaan hyvissä ajoin ja ajoimme luulemalleni, kirkon pihan, lähtöpaikalle. Olimme ensimmäiset paikallaolijat ja sitä jo hieman ihmettelin. Miehet totesivat, ettei tämä ainakaan kirkon piha ole, sillä temppelin seinässä lukee seurakuntatalo. "Mitäs nyt tehdään?" Jäämmekö nyt pois matkasta, koska emme löydä Lieksan ortodoksista kirkkoa? Onneksi kännykässäni oli matkanjärjestäjän puhelinnumero ja heti ensimmäiseen soittooni vastattiin. "Ajakaa seuraavaan risteykseen ja siitä vasemmalla. Kirkko ja bussi löytyy sieltä. Niinpä parin "pienen vastoinkäymisen" jälkeen olimme turvallisesti oikeassa paikassa oikeaan aikaan.


Matka saattoi alkaa.

Ei kommentteja: