torstai 21. toukokuuta 2009

Helatorstaita ja sairastelua


Aurinko on paistanut koko päivän, vaikka mustat pilvet kiertävätkin taivalla. Olen ensimmäistä päivää päiväpukeissa, sitten viime lauantain. Melkein viikko on mennyt kovassa kuumeessa, yskässä ja nuhassa. Ensimmäiset vuorokaudet nukuin melkein putkeen. Vaihdoin välillä kuivia vaatteita sänkyyn ja päälleni ja taas nukuin. Sitten tuli öitä, etten saanut yskältäni nukuttua ollenkaan. Viime yönä nukuin muutaman tunnin ja aamupäivä tuntui tosi huonolta. Nyt tuntuu taas helpottavan. Istuin jo ulkona hetken ja kiertelin katselemassa kevään kasvua pihassani.

Viikko sitten maanantaina alkoi täällä masennusryhmä, joka käsittelee työkirjaa "Depressiokoulu". Viime maanantaina jouduin sitten olemaan jo poissa. Jospa selviytyisin nyt maanantaina mukaan. Ryhmä tuntui mukavalta ja ohjaaja myös. Ryhmän toimintamalli on ratkaisukeskeinen ja suuntautuminen tulevaisuuteen. Jospa niitä uusia keinoja löytyisi tähän elämän arkeen.
Luin viime viikolla melkein kokonaan Irma Karilan ja Anna-Maijan Kokon kirjan "Krooninen masennus - Mitä on tehtävissä" ja nyt aloitiin Pirkko Siltalan "Nainen ja masennus". Molemmat ovat erittäin hyviä kirjoja.
Ann-Maija Kokko pitää luennon kroonisesta masennuksesta ja sen hoidosta syksyllä Joensuussa. Olen jo ilmoittautunut sinne mukaan.

Kevät on saapunut Ylä-Karjalaan; koivut viheriöivät ja linnut visertävät. Kahtena yönä olen kuunnellut kirjosieppojen kosiviserrystä tuossa pihapuussani.

Hyvää helatorstaita ja tulevaa viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

jantta kirjoitti...

Nostan hattua, että jaksat osallistua luennollekin. Minä en jaksa liikkua niin pitkälle. Kaksisuuntanen tekee tehtävänsä :(

Amalia48 kirjoitti...

Minä taas täällä kuljeksin:)
Virtuaalihalaus ystävä hyvä että tauti alkaisi jo jättää sinut!
Kiitos kommenteista blokissani!

Pirjo kirjoitti...

Sinut haastoin blogissani. Meidän pitää tavata, kun tulet milloin Joensuuhun.

Unknown kirjoitti...

Pikaista paranemista sinulle *halaus*

Kaisa kirjoitti...

Toivottavasti olo pian helpottaa! Yöt ovat pahimpia, jos olo on surkea. Liikkuukohan nyt jokin uusi tautiversio, kun minä ja työkaverikin olemme vähän niiskutelleet?

Ihana tämä sivupohja, katselin tätä itsekin Keisarilla.

Niina kirjoitti...

Tällaisen kirjan masennukseen liittyen löysin kirjastosta: Mielekkäästi irti masennuksesta: tietoisen läsnäolon menetelmiä. En ole lukenut, vaan selailin uutuusluetteloita. Aion tutustua jossain vaiheessa.

Merituuli kirjoitti...

Jaksamista ystäväiseni! Olen iloinen siitä, että siellä teilläpäin on mahdollisuuksia osallistua ryhmiin ja tapaamisiin. Tekemistä ja yhdessäoloa. JEE! Haluaisin itsekin osallistua, mutta täällä ei näköjään ole mitään.

Jaksamista, halaukset, ainoa ja oikea blogi"äitini"

Kisumumma kirjoitti...

Voi että, olet ollutkin kovan flunssan kourissa, mistä moisen nappasit?
Toivottavasti alkaa jo mennä ohi.
Itselläni on tuota kummallista ylävatsakipua, menee päiviä, ettei oikein jaksa mitään, kova väsymys on koko ajan.

Hienoa, että pääset noihin ryhmiin. Minua harmittaa, kun kaikki kiinnostava toiminta on kaupungin toisella puolella, ja nyt taas mietin muuttoa, ja siirtymistä palvelujen lähelle.
Kaikkea hyvää sinulle toivottelen alkavalle viikolle. Enkeleitä vierellesi ja Taivaan Isän huolenpitoa.

Sirutuuli kirjoitti...

Blogissani on siulle jotain :)

airami kirjoitti...

Poika osti tänään perheelleen talon (velaksi). Nuorimmainen muutti eilen uuteen asuntoon. Menemme huomenna (helleviikonloppuna) toiselle puolen Suomea viemään kanissa olleita tavaroita hänelle. Sunnuntaina kotiin, maanantaina tulee keskimmäinen vanhimman ja nuorimman kanssa. Jossain välissä pitäisi itsekin alka "kesäillä".
Lepää ja nauti auringosta.

marjamatilda kirjoitti...

Kerrothan uudesta ryhmästäsi ja kokemuksistasi siinä...
Toivottavasti olet jo selvinnyt kovasta flunssastas,
Heleätä Helluntaita!

Esikko kirjoitti...

Mukavaa, että alat jo toipua flunssasta. Minä niin haluaisin itselleni sinisen soilikin. Varaa minulle yksi, kun joskus jaat soilikkiasi. Saat minulta vaihtarina valkoisen ja/tai punaisen jakotaimen.

Anonyymi kirjoitti...

jokos tääällä on toivuttu? helluntaikin meni jo.

hyvää alkukesää toivottelen ihan halauksen kera, näin pitkästä aikaa.

liskonainen kirjoitti...

herranjestas sentään!
miten olen voinut anonyymiä kommentoida? anteeksi, kovasti.
siin minä olen tuo ylläoleva.
joku nolo kämmi käynyt.

Merituuli kirjoitti...

Merituuli täällä taas kurkistelemassa. Maanantaina olisi edessä lähtö "sinnepäin" mökkeilemään. En ole edes äipökälle kertonut, että tullaan, koska vetää sitten niin intoa(kuitenkin hyvää ajatellen), että itse en jaksa sitä. Odotan kyllä Saimaaseen pulahtamista, koska en ole uinut Pääsiäisen jälkeen kertaakaan.

Voi hyvin ja huolehdi itsestäsi, toivoo halauksin Merituuli

Kisumumma kirjoitti...

Hyvää viikonloppua sinulle, ja huolenpitoa.

Marja-Leena kirjoitti...

Hei! Minulla on ongelmia omien bloggerin sivujeni avauksessa.Sivu aukeaa, mutta kohta tulee ilmoitus, että sivua ei voi näyttää ja sivu katoaa.Onko Sinulla tai muilla ollut tällaista?Kokeilin avata eilen vieraalla koneella, mutta sama juttu.

Blue kirjoitti...

Hei,
Mitä sinulle NYT kuuluu?
Vieläkö olet kipeä?
Nyt äkkiä päivittämään...
huhuuuuu