keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Hyvän mielen viikko!Hyvän mielen viikko on iloinen, mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä ja jaksamista korostava viikko, jossa on myös karnevaalihenkisyyttä. Teemaviikon tarkoituksena on vähentää mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja sekä edistää kansalaisten psyykkistä hyvinvointia.

Blogiystäväni mm toivotteli eilen kommentissaan Hyvän mielen viikkoa. Päivälläkin joku mainitsi sellaisesta viikosta, mutta vasta tänä aamuna tarkistin asian mm:n blogista. Oma, paikallinen mielentervey-yhdistykseni ei viikkoa millään tavoin juhlista. Viime viikon perjantaina oli uudessa mielenterveysyksikössä ja päiväkeskuksessa avoimet ovet. Pääsimme terveyskeskuksen yhteyteen ja saimme valoisat ja avarat uudet tilat. Se taisi viedä yhdistykseltä niin voimat, ettei tätä viikkoa enää muistettukaan.

Minulla henkilökohtaisesti on ollut todella hyvän mielen viikko, sillä poikani on käymässä luonani. Samoin tapasin viikonlopulla monta hyvää ystävää seurakuntamme 200v juhlan merkeissä. Ilo on pulpunnut ja kiitoksen aihetta on ollut runsain mitoin!

Ilo ei tunnu ilolta, ellei siihen sekoitu hieman kaipaustakin. Maanantaina tuli kuluneeksi 2v mieheni kuolemasta. Vein hänen haudalleen ruusuja ja kynttilän. Suru on muuttanut muotoaan ja kaipaus on jäänyt jäljelle. Kiitollisena muistelen yhteistä matkaamme!

Hyvää ja iloista mieltä tälle ja tuleville kevään viikoille!


1 kommentti:

mm kirjoitti...

Hyvää mieltä kannattaa kylvää ympärilleen, tavalla tai toisella. Maailmassa kuitenkin eletään "toinen toistaan tukien".

Mietin, miten kuluneille kahdelle vuodelle olet kuitenkin saanut voimaa elää läpi kaikki nämä päivät, päivä kerrallaan. Muistan hyvin miehesi kuoleman. Jaksoit kertoa silloinkin täällä jotain tunnelmistasi, surunkin keskellä. Nyt käytit kauniita sanoja kaipaus ja kiitollisuus.