sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Iloinen ja kiitollinen mieli!


Tämän päivän olen iloinnut ja kiittänyt sisaruksistani, joita minulla on molempaa sukupuolta yksi. Veljeni oli perjantaipäivän askaroimassa tietokoneeni kanssa. Minäkin innostuin siinä samalla siivoamaan tätä yläkerran huonetta ja ennenkaikkea vaatekaappeja. Laitoin myös ruokaa ja keitin kahveja. Oli rattoisaa, kun oli joku keskustelukumppani, joka vielä teki niin suuren työn hyväkseni laittamassa tietokoneeni kuntoon.

Eilen sain yllätysvieraakseni sisareni koirineen. Lankoni jätti heidät kokousmatkallaan luokseni ja haki sitten illalla pois. Sisareni, ahkera ja aikaansaapa kun on, siivosi kodissani koko päivän. Siinä minäkin pikkuisen häntä auttelin. Nyt on mukava taas asua ja puuhastella siistissä kodissa. Sisko otti myös vaatekaappieni vaatteita ja kenkiä mukaansa, jos niille löytyisi uusi käyttäjä. Sain näin mieheni vaatekaapit omaan käyttööni.

Illalla soitti poikani ja pyysi minua luokseen, siivoamaan. Menen sinne ilomielin. Tiedän omasta kokemuksesta kuinka vaikea on saada masentuneena itsestään mitää suurenpaa hommaa irti. Kahdestaan siivoaminenkin sujuu sutjakammin. Annan hyvän kiertää näin tässä asiassa ja menen pojalle siivouskaveriksi, kunhan sopiva ajankohta löytyy.

Pakkanen on aloittanut tämän uuden vuoden kiristämällä lukemiaan. Eilen mittari näytti lähes koko päivän -25 astetta. Tänään oli jo hieman lämpöisenpää -17. Aurinko paistoi ihanasti ja kävin kameran kanssa pienellä lenkillä lähiympäristössä.

Nyt lähden vierailulle lapsuudenystäväni luo ja vien hänelle eilen siskon kanssa leippomiamme pullia. En ollut leiponut pullaa varmaan mieheni kuoleman jälkeen kertaakaan. Siihenkin innostuin eilen leivinuunia lämmittäessäni. Voi mikä ihana tuoksu levisikään huoneisiin. Herkuttelin vielä illalla ennen nukkumaan menoa tuoreella pullalla ja teellä. Ehkäpä eilisestä innostuneena leivon nyt useammin.


Tämä kuva on lähellä olevasta maatalousmuseosta. Se oli ennen erään lapsuudenystäväni koti ja kävimme heiltä hakemassa maitoa. Olisipa mukava saada yhteyttä vielä tähän ystävääni, vaan en tiedä missä hän asuu tai mikä hänen nykyinen sukunimensä on.

5 kommenttia:

lottis kirjoitti...

Olipa mukava lukea vieraskylläisestä viikonlopusta! :D Kirjoituksestakin pystyi näkemään kuinka hyvää se on sinulle tehnyt! Ja tuoreita pulliakin! Meillä on pakkanen edelleen täynnä teidän tekemiänne leivonnaisia, kun en ole saanut niitä syödä ja Esalle en muista niitä hakea...

Marja-Leena kirjoitti...

Kaunis kuva, aivankuin postikortti.Kelpaisi nyös Joulukortiksi.Tarkoitan alimmaista.Olet päässyt eteenpäin, kyllä se siitä pikkuhiljaa!Mukava tietää.

lottis kirjoitti...

Ja se äidin tekemä suklaa/mokkapaistos oli kyllä tosi hyvää! Tee sitä tässä joskus! :)

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvä mieli välittyi kirjoituksestasi, kiitos. Miullekin tuli hyvä mieli :)

Ursa Nasalis kirjoitti...

hei palaga,
liskonainen näytti terveisesi, tulin niistä kiittämään ja kysymään voitaisko vaikka näin virtuaalisesti joskus tavata sun karhujen kanssa?

liskonainen tossa kans lähettää helmikuisia kevättalven terkkuja.