sunnuntai 16. elokuuta 2009

Kesän riemujaUinnilla alkoi tämäkin aamu, niinkuin useimmat kesän aamuni! Tuskin lapsenakaan nautin niin paljon uintireissuista, kuin tänä kesänä. Sain oikein innon pyöräillä aamuisin läheiseen (n. vajaa kilometri) rantaan ja viettää siellä veden varassa puolisen tuntia. Alkukesästä seuranani olivat linnut viserryksineen, nyt nautin vain hiljaisuudesta!

Uintikuvat eivät tietenkään ole minusta ja reilusti nuoremmasta kummipojastani ja hänen riemustaan!


Ongen kohokin pompahteli parina iltana ja antoi aimo annoksen särkiä lokeille ja ahvenia savustettavaksi.

Mustikkaretkeltä jäi kuvat ottamatta ja marjat olivat tosi huonolaatuisia. Sen verran on kesä antanut kosteuttaan, että mustikoitten toinen puoli paistoi jo harmaana. Siskoni taisi mehustaa saaliista suurimman osan. Metsävattuja sain hyvältä ystävältäni ja puutarhavattujakin poimin muutaman litran. Nyt odottelen innolla puolukoiden kypsymistä, sillä ilman puolukkahilloa ei voi talvea elää.

Ketoneilikat, nuo lapsuuteni kadoksissa olleet kukat löytyivät kummipoikani kotikylältä isoina kenttinä. Kuva ei ole hyvä, se on liian kaukaa otettu, mutta ketoneilikoita siinä kasvaa.

Krassitkin ennättivät tänä kesänä kukkaan, vaikka kylvin ne siemenistä suoraan ulos. Joku perhosen toukka vain nakersi lehdet reikäisiksi ja näytti jo koko kasvusto kärsivän siitä.

Sain serkultani pienen peltotilkun vihannesmaaksi ja hyvin siinä kasvoikin tilli, salaatti, pesilja ja ruohosipuli. Eilen laitoin kummityttären kaneille aimo annoksen saalaatteja syötäväksi, sillä ne alkavat mennä jo yli-ikäisiksi.

Kukat tuottavat iloa myös sisätiloissa. Sain nämä ihanat verenpisarat kasvamaan tuntemattoman Kirsti ystäväni lähettämistä pistokkaista. Kiitos Kirsti!

Kesä on vierähtänyt melkein kokonaan tässä kotinurkilla. Muutaman kerran olen piipahtanut siskoni luona Sotkamossa, päivän vierailuilla Kuhmossa. Uimaharjussa ja Lieksassa. Ehkä syksyn mittaan tulee vielä muutaman pyrähdys tehtyä, ystävien luona.

9 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Voi kuinka ihanan kesäisiä kuvia!

Malli45 kirjoitti...

Kesää on vielä jäljellä!
Ihania muistoja saa näistä tallentaa sieluunsa.

Amalia48 kirjoitti...

HIKS...olipa kivaa piiitkästä aikaaa lytää päivityksesi...olenkin kurkkinut vanhaa ja kaipaillut uutta. Olet yksi niistä joita on pakko käydä päivittäin tiirailemassa.

marjamatilda kirjoitti...

Eikö ole ihan mukava viettää kesää kotinurkillakin?! Kesä on aina kesä, sitä ei voita mikään.
Kukat kukkivat ja marjat kypsyvät, itse pidän mustikassa käynneistä ja ihan yksikseni, omien ajatuksieni kanssa.
Nautitaan vielä täysillä viimeisistä kesäpäivistä!

Saila kirjoitti...

Ihania kuvia! Tuo Verenpisara on upea :)

Nurkkalintu kirjoitti...

Suloisia kesäkuvia.
Viihtyisistä kesäpäivistä voi nauttia omilla tutuilla kotinurkillakin.
Siunausta!

Mia N kirjoitti...

Hei,
Pari päivää sitten opin miten laitetaan kuva tuohon lukijoihin. Aikaisemmin kun yritin se pienensi ja ei jäänyt kun rillit kuvaan.Ihmettelin kauan, miten toisilla onnistuu.No nyt minullakin.
¤¤¤¤¤
Sitä tulin kysymään kun kuulut Face-bookiin niin tiedätkö, pääsekö sieltä helposti pois?
Olen muistaakseni saanut sinun kauttasi jotain muitakin pyyntöjä, johonkin toiseen sivustoon mutta en ole vielä innostunut näistä kun on tuota muutakin nettielämää melko paljon.
Jos on aikaa, niin voit vastata sivuni johonkin kommenttiin vaan.Kiitos jo etukäteen.

Ninnu kirjoitti...

Voi miten kivoja kesäkuvia! Tuli ihan ikävä, vaikka onhan siitä vielä häivähdys olemassa..

Anonyymi kirjoitti...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務