perjantai 24. heinäkuuta 2009

Lauluilta museolla!

Ikolan museolla oli eilen illalla lauluilta. Mukana oli n. parinkymmenen hengen porukka, seurakunnan kesätyöntekijöiden johdolla. Olipa mukava laulaa yhdessä, pitkästä aikaa. Kiitos kuuluu mukanaolostani hyvälle ystävälleni ja hänen tyttärelleen, jotka jo aamupäivästä muistuttivat tapahtumasta. Kävin ensin kyläilemässä heidän luonaan ja tulin sitten heiltä suoraan laulutapahtumaan.
Ikolan pirtin tupa on tuttuakin tutunpi lapsuudestani. Haimme tästä talosta tarvitsemamme maidon ja talon tytär oli parhain ystäväni ja koulutoverini. Lapsuuden jälkeen olen tavannut hänet vain kerran, eikä silloinkaan hänen uusi sukunimensä jäänyt muistiin. Nyt kaipaan kovasti Leenua, jonka kanssa kesäisin koluttiin Ikolan aitan vintit ja luettiin tyttökirjoja!


Museoalueella on useampana kesänä ollut laliduntamassa kesälampaita. Nytkin siellä käyskentelee viisi suurta mustaa emälammasta yhdessä valkoisen Pastori-pässin kanssa. Emälampaillakin on nimet, mutta jostain syystä muistan vain pässin nimen :)

Lähden viikonlopuksi vierailulle nuorimman kummilapseni kotiin. Tämä poika täytti huhtikuussa 9v, ja minulla on synttärilahja vielä antamatta. Tiedossa on varmasti mukava yhdessäolo mm. traktorin saloihin tutustumalla, uimalla ja pelaamalla. Toivottavasti vanhan ja raihnaan kummitädin voimat riittävän nuoren miehen kanssa touhutessa!

9 kommenttia:

Malli45 kirjoitti...

Onpa komea tupa! Mukavia tuollaiset illat!
Teillä on luvassa hauska ja menevä viikonloppu!

Mia N kirjoitti...

Moi!

Kaisa kirjoitti...

Hihii, en ole tiennytkään, että minulla on oma museo! :D

Tuhkimo kirjoitti...

KIITOS Balaka kauniista yllätyksestä, en kyllä ymmärrä mistä hyvästä se tuli.
nö kiitos kumminkin ja oikein hyvää kesän jstkoa sinullekkin..

liskonainen kirjoitti...

voi palaga, rakas ystävä!
kiitos ihanasta ja yllätyksenä itkettävästä paketista!

elämän aurinko on vilautellut kasvojaan, päivitän liskolandian viikonloppuna.

ja nyt saat suuren-suuren ja lämpimän halauksen!

muukamutsi kirjoitti...

Kuuntelin juuri viehättävän ohjelman Palaga-nimisestä vanhasta, viisaasta naisesta. Onko hän esikuvasi, kun sama nimi?

Amalia48 kirjoitti...

Niinhän tuo ois ollut ihan mukava nähä ja elinkii jo siinä toivossa, kun Jantta kerto suunitelmistanne. Vaen kuules hyvä blokiystävä! Eihän myö senttään olla mahottommiin matkoon piässä toisistaan. Nouset vaen joskus kiskoille tai linja-auttoon, niin tullaan hakemmaan Uimaharjusta, kun ilimottelet tulostasi ja annat vink,vink:))

mm kirjoitti...

Tuollaisissa tuvissa ja pirteissä pidetyt kesäseurat olivat Sana-laivan kesieni huipputilaisuuksia. Kuljimme laivalla Saimaalta ihan sinne teille ison järven pohjoisosaan asti ja kaikkea muuta siltä väliltä, samoin ajoimme myös Iisalmeen sitä toista reittiä. Muistan, miten Erkki Leminen osasi puhua myös noissa illoissa lämpimästi. Minulle kaupunkilaisena ne tilaisuudet opettivat paljon.

Raija kirjoitti...

Hei ystävä. Tervetuloa vierailulle uuuteen blogiini