maanantai 23. maaliskuuta 2009

Tunnelukko

TESTAA TUNNELUKKOSI
Tunnelukko (haitallinen varhainen skeema) on lapsuudessa tai nuoruudessa opittu haitallinen ajattelutapa, johon liittyy tiettyjä selviytymiskeinoja eli käyttäytymismalleja.

Omat, suuntaa antavat tulokseni:
Tämä on tämän hetkisen tunnetilani, ja todennäköisesti suuntaa antava käyttäytymiselleni. Vuosi sitten tulos olisi voinut painottua toisin ja taas vuoden päästä ehkä painotukset ovat toisissa tunnelukoissa.

Alistuminen
Tunnelukon voimakkuus:keskivahva

Riippuvuus
Tunnelukon voimakkuus:keskivahva

Hylkääminen
Tunnelukon voimakkuus:heikko

Tunnevaje
Tunnelukon voimakkuus:heikko

Rankaisevuus
Tunnelukon voimakkuus:keskivahva

Emotionaalinen estyneisyys
Tunnelukon voimakkuus:keskivahva

Riittämätön itsekontrolli
Tunnelukon voimakkuus:vahva

Uhrautuminen
Tunnelukon voimakkuus:vahvaHuomaa, että tunnelukon kuvaus on aina sama. Tunnelukon voimakkuus ilmaisee sen, miten hyvin kuvauksen tulisi pitää paikkaansa sinun kohdallasi. Älä kuitenkaan ota testin tulosta annettuna totuutena, vaan kysy itseltäsi miltä osin kuvaus pitää paikkaansa. Jos kuvaus ei pidä lainkaan paikkaansa, sinulla ei ole kyseistä tunnelukkoa.

Tunnelukon voimakkuus: erittäin vahva (tunnelukko ohjaa elämääsi voimakkaasti ja laaja-alaisesti), vahva (tunnelukko vaikuttaa merkittävästi elämääsi), keskivahva (tunnelukko vaikuttaa elämässäsi useissa tilanteissa) tai heikko (tunnelukko vaikuttaa elämässäsi harvoin).

Testin tulokset ovat suuntaa antavia. Tarkempi tunnelukkojen kartoitus vaatii laajemman kysymysaineiston ja työskentelyn tunnelukkoihin perehtyneen terapeutin kanssa.

Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään tunnelukkojesi avaamiseksi, suosittelemme lukemaan Avaa tunnelukkosi (Young & Klosko, Kansanvalistusseura 2007, www.kvs.fi) tai työskentelemään tunnelukkoihin perehtyneen terapeutin kanssa.

Tunnelukon ammatillinen nimike on haitallinen varhainen skeema, joita on määritelty yhteensä 18. Skeematerapia on kognitiivisen psykoterapian muoto, jolla pyritään avaamaan skeemat / tunnelukot. Lue lisää skeemoista ja skeematerapiasta osoitteesta www.skeematerapia.fi

Palvelun tuotti Mentores. Copyright (c) 2008 Mentores. www.mentores.fi

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Mukavaa viikonalkua sinulle halien kera!

Anonyymi kirjoitti...

Aurinko se paistaa meillekkin ja mielikin virkistyy:))
Pläjäytin Sinullekkin blokiini laattaa tunnustukseksi.

Harakka kirjoitti...

Aurinko täälläkin paistelee, aurinkoisia päiviä sullekkin!

Pirjo kirjoitti...

Aurinkoista viikonloppua!

Lehmän saat :)

hanne virtauksesta kirjoitti...

mielenkiintoista...
itsetutkiskelua, itsetuntemusta...
varmaan sais enemmän jos käsittelis kaoulutetun terapeutin kanssa lukkojaan...

Itselläni on ollut tuo riippuvuus vahvana mutta uskon, että olen työstänyt hyvinkin paljon tuota lukkoani ja antaisin siitä arvosanan heikko..useastihan alkoholistien lapset ovat läheisriippuvaisia jne..