lauantai 21. helmikuuta 2009

SivuvaikutuksiaKyse on siis lääkkeiden sivuvaikutuksista ja tässä tapauksessa Efexor depot masennuslääkkeestä. Huomasin ensi kertaa Efexorin nostavan verenpainetta, kun se tuli minulle käyttöön, joskus vuosia sitten. Silloin psykiatrini ei uskonut Efexorin verenpainetta nostavaan vaikutukseen, eikä uskonut myöskään työterveyslääkäri. Lääkkeen mukana olevassa selosteessa tästä asiasta kuitenkin kerrotaan, ja kehoitetaan Efexor lopettamaan heti, jos verenpaine kohoaa. Mitähän varten lääkärit eivät usko näitä tekstejä??? Verenpaine saatiin kuriin nostamalla verenpainelääkitystä vahvemmaksi. Nyt, jouduttuani vahventamaan Efexor depot pitoisuuden entiselle tasolle, sain to ja pe tosi ilkeitä oireita. Minua huimasi, oksetti, niskaa puristi ja diastolinen paine oli 110 mmhg. Olen ollut nyt hissukseen kotosalla ja nukkunut päiväunet sekä muuten lepäillyt sängyllä. Tänä aamuna mittasin paineen sängyssä,heti herättyäni, ja mittari näytti 150/90 sekä pulssi oli 71. En muista painajaisiakaan nähneeni, joten liian korkeat painelukemat olivat vielä mittarissa.
Masennuslääkkeen vaihtaminen tässä vaiheessa ei taida tulla kysymykseen. Tällä lääkkeellä olen kuitenkin saanut hyvän mielentasapainon. Toivottavasti verenpainekin tuosta tasaantuu. Käyn ensi viikolla verikokeissa ja sydänfilmissä ja niistä tulokset saatuani fydänhoitajalla. Mielenterveyshoitajan aika on ensi perjantaina, joten voin keskustella asiasta hänenkin kanssaan.

Sain mm laittoi aiheeseen sopivan runo Erkki Lemisen tuotannosta:"Tulithan tuttuni taas -
maata kulkeva masennus.

Käy peremmälle vain!

Ollaan kasvotuksin ja katsellaan tätä elämää.
Varmaan sinulla jotain asiaakin jälleen on.
Katsellaan ja kuunnellaan.

Kai sitten käskemättä menet,
kun kutsumatta tulit."


Nyt opettelen kulkemaan hiljaa, ihailemaan Luojan kaunista luontoa ja lepäämään Hänen hoidossaan.

Sain kutsun aterialle ja saunaan, joten mikäpä tässä on ollessa.

7 kommenttia:

Kisumumma kirjoitti...

Olen saman huomannut lääkäreillä käydessäni,että vaikka lääkkeestä on selkeät tekstit käyttöohjeissa, niin lääkärit ei kommentoi, vaikka tulisi haittavaikutuksia, jotka ovat lääkkeelle ominaisia.Minullakin on verenpaine heitellyt, kun joudun käyttään lääkkeitä, jotka ei sovi keskenään.

Taivaan Isän hellään huolenpitoon haluan sinut, ystäväni, sulkea, ja muistan sinua rukouksin.

Pirjo kirjoitti...

Toivon, että olosi parantuu ja kyllähän on tosi, että lääkkeet vaikuttaa verenpaineeseen. Itse en tosin nyt käytä lääkkeitä ja verenpaine huitelee 170/105. No, seurantaan jouduin. Kipuilen tään selkäni ja olkavarteni kanssa. No, fysikaalista ja 800 buranaa määräsi. Mulla on joku oireyhtymä tuossa vasemmassa olkapäässä ja olen vielä vasuri. Sairaslomalla olen 24.2. asti ja tuolloin on mielenterv.lääkäri, joka tarvittaessa määrää lisää. Nimittäin masentaa tää jatkuva kipuilu.Mukavaa pyhänseutua kaikesta huolimatta.

Anonyymi kirjoitti...

voi palaga, ystäväni!

tuo pyhän birgitan rukous on niin kaunis ja eleettömyydessään vahva.

tartu käteen, kuljetaan yhdessä herran osoittamaa tietä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti paineesi laskevat ja olosi helpottuu. Huimaus on ainakin tosi kurja vaiva.
Voimahaleja sulle.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti olosi on tasoittunut... =) Lepäile ja ota rennosti!

Harakka kirjoitti...

Toivotaan, että olosi paranee, ja verenpaineet normalisoituu.
Se on kurjaa, jos on kamalat sivuoireet.
Mutta laskiaissunnuntaita sulle!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ikävää. Halauksia sinulle. Yritä kuitenkin lepäillä ja nauttia elämästä.