perjantai 26. joulukuuta 2008

Joulu tuli meillekin

Nyt se on todistettu: joulu tulee, vaikka sen eteen ei tee mitään! En pystynyt siivoamaan, laiskuus ja lamaannus iski totaalisesti. Leivonnat jäivät aikaisemman talkoopäivän varaan, ja piparit ostettiin kaupasta. Täytekakkau saapui joululahjaksi, yllätyksenä, Joensuusta asti. Sen verran sain aattoiltana siivottua, että raivasin huoneen ja keittiön pöydät ja laitoin niille kynttilät ja joululiinat. Kuusi pätkittiin tyvestä ja latvasta ja nostettiin koristeltuna halkolaatikon päälle. Siitä se on helppo pätkiä joulun jälkeen suoraan uuniin. Tiskipöydän siivosin eilen aanuna, joulukirkon jälkeen ja lattiat lakaisin sieltä missä näytti pyörivän suurinpia pölykasoja. Tehdään siivous sitten joulun jälkeen, jos jaksetaan.


Joulun lapsi kolkutti oveeni ja astui sisään siunauskappelin aattohartaudessa. Hän toi viestin haudan takaa, iäisyyteen siirtyneiltä rakkailtani. Hän siunasi joulun sanomalla kirkkokuoron psalmitekstissä ja jouluevankeliumissa: Kristus syntyi, kiittäkää!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olethan sinä tallella ;). Ihmettelin kun en päässyt blogiisi lainkaan.
Kiitos vierailusta ja oikein hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa tulevaa.

Marja-Leena kirjoitti...

Joulu tuli teillekin ja niin myös meille melkein tekemättä.Eikö meillä pidä olla tekemistä vielä seuraavallekin vuodelle!Parempaa Uutta Vuotta toivotellen M-L

Marja-Leena kirjoitti...

Niin se joulu tulee itsekullekin - tekemättä.
Kauniita kuvia sivullasi.

Hyvää vuodenvaihdetta!

Anonyymi kirjoitti...

Iloista loppuvuotta 2008 ja parempaa uutta vuotta 2009!
Blogiisi eksyin vahingossa surffaillessani, Valtimo herätti uteliaisuuteni. Mieheni on syntynyt siellä, kohta 40 v ollut täällä Helsingissä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivon Sinulle Onnekasta uutta vuotta, toivoa ajatusta arkeen, jokaiselle päivällesi.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta.
Itä-Suomessa on siis ihan oikeasi lunta. Meillekin tänne lähelle Turkua satoi viime yönä. Tosin sentin verran vain mutta näyttää paljon valoisammalta kuin "musta maa".

Blue kirjoitti...

Missä olet?Oletko unohtanut blogisi kokonaan?