maanantai 24. marraskuuta 2008

Kotona jälleenTulin eilen illalla kotiin, valtavan lumimyräkän saattelemana. Veljeni oli käynyt lämmittämässä leivinuunin ja serkkuni oli tekemässä pihan lumitöitä. Vastaanotto oli siis lämmin.Aurinko paistoi tänä aamuna naapuripihan puihin ja pihan lumityöt odottivat. Lumesin talon ja ulkorakennuksen seinävieret, jotta lämmin pysyisi sisällä. Vielähän se lumi varmasti sulaa ennen joulua, mutta lumetaan sitten uudelleen.Meidän pihamme on aika suuri, joten lumitöitä riittää. Niitä on kuitenkin mukava tehdä, sillä usein ovat naapurit yhtäaikaa kolansa varressa ja siinä voidaan vaihtaa kuulumiset puolin ja toisin.
Halkolaatikko oli kannettu täyteen, joten latjasin puut uuniin ja sytytin. Tällaista minä katselen lähes joka päivä ja istuskelen tulen ääressä. Siinä on mukava lukea, juoda kupillinen teetä tai tehdä käsitöitä.
Kyllä koti on sentään paras paikka maailmassa!

7 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

tervetuloa kotiin!
vanhassa omakotitalossa on myös se hyvä puoli että saa katsella elävää tulta, edes sen virittäminen ei tunnu työltä kun tietää sen tuoman fyysisen ja henkisen lämmön.

eipä ihme että tuon valossa syntyy sukka poikineen...

Anonyymi kirjoitti...

Hei Palaga! Elämäsi tulen äärellä kuulostaa kadedittavalta. Meidän uuni on nuohoamatta, joten tulenteko jää juuri nyt kynttilöiden varaan.
Pakko vinkata, että mikäli julkaiset tunnistettavia yksityiskohtia elämästäsi (esim. talon kuvan), älä kerro ennakkoon netissä, milloin aiot olla poissa. Ikävää, mutta realismia. Kaikki, jotka lukevat blogiasi, eivät ole tuttujasi - kuten minäkin, satunnainen surffailija.
Terveisin Saara

Marja-Leena kirjoitti...

Tervetuloa blogisi ääreen kirjoittamaan.Meilläkin palaa melkein päivittäin samanlainen tuli.Siinä sitten paistellaan, mitä satutaan keksimään.Tänään tein syötävää kahville.

Pirjo kirjoitti...

Mukavaa, että olet tullut kotiin. Varmaan reissukin oli hieno. Ihanaa iltaa sinulle.

Nan kirjoitti...

Oi, tuollaisessa talossa ja pihapiirissä on varmasti mukavaa ja rauhallista asua :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana leivinuuni sinulla, mikä sen kauniimpaa katsella kylmänä talvena kuin elävää tulta joka lämmittää.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sinulle, kiva kuulla että kurssisi meni hyvin ja kotitöitä oltiin tehty... Kaunis kuva tulen äärellä. Mukavaa viikonvaihdetta sinulle.