perjantai 14. joulukuuta 2012

Tervetulleina

Tämän pienen, Juankoskosken ortodoksisen kirkon ohi ajelimme toissakesänä, mutta emme päässeet silloin siihen sisälle. Lokakuun lopulla vierailimme Riistavedellä, appivanhempieni luona. Silloin luin Kuopion ortodoksisen seurakunnan ilmoituksista, että Juankoskella olisi sen viikonlopun sunnuntaina liturgia. Soitin kirkon isännöitsijälle varmistaakseni ilmoituksen paikkansapitävyyden. "Kyllä, palvelus alkaa klo 10 ja olette sydämellisesti tervetulleita.

Sunnuntaiaamuna ajelimme kirkolle ja astuimme kauniiseen kirkkosaliin. Isännöitsijä ja tuttu kanttori toivottivat meidät tervetulleiksi. Samoin kaikki kirkkoon tulevat seurakuntalaiset kävivät kättelemässä meidät, ennennäkemättömät vieraat. Koolla oleva seurakunta oli pieni, mutta lämminhenkinen.

Liturgian toimitti isä Paul Hesse yhdessä diakonin kanssa.

Palveluksen jälkeen jäimme ihastelemaan kirkkoa, sen kaunista ikostaasia. Ikonit oli maalannut Petros Sasaki.
Kirkon neljää kattonurkkaa kaunistivat neljän apostolin ikonit

Matteus

Markus

Luukas

Johannes


Kirkossa oli myös muita pienenpiä ikoneita, mutta eräs vanha ja kulunut ikoni kiinnitti aivan erityisesti meidän huomiomme.

Tämä kaunis vanha ikoni oli tullut evakoiden mukana Impilahdelta, anoppini synnyinpitäjästä. Tarinan mukaan sen oli lahjoittanut kirkolle joku hääpari, vihkimisen jälkeen. Impilahdelta ikoni oli kulkeutunut Juankoskelle, yksityisperheeseen ja lahjoitettu myöhemmin takaisin kirkolle.

Emme lähteneet kirkosta "tyhjin käsin", vaan pitkämatkalaisina saimme evääksi kirkoleipää sekä monin "tervetuloa uudelleen" toivotuksin.


Palaamme varmasti!

2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihana pikkuinen kirkko.

Unknown kirjoitti...

Onpas kaunista ja tunnelmallista! <3