lauantai 9. lokakuuta 2010

Lokakuinen lauantaiHyvää huomenta rakkaat ystävät! Kokonainen syyskuu on vierähtänyt käsistäni, ilman että olisin päivittänyt blogiani. Mihin lie aika mennyt, toivottavasti johonkin tarpeelliseen.

Luonto laskeutuu värikkäästi lepoon. Kiertelin kameran kanssa lähimaisemissa ja ihastelin koivujen keltaista aurinkoa, mustikoitten veripunaista hehkua ja maata peittävää upeaa lehtimattoa. Nyt kannattaa painaa mielen sopukoihin tämä värikylläisyys, jolla luonto luovuttaa elämänsä talvelle.

Ylä-Karjalan metsät ovat tyhjinä marjoista, joten korven kontiotkin tallustelevat jo kaupunkimaisemissa. Pihojen omenapuut ovat saaneet kyytiä tämän syksyn aikana, kun nallet ovat ravistelleet itselleen syötävää. Hirvet ovat olleet myös liikenteessä. Poikani auton eteen oli läheisellä kadulla hypännyt illan pimeässä hirviuros. Onneksi auton vauhti oli ollut hiljainen, joten vaurioilta vältyttiin puolin ja toisin.

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvää huomenta Sinulle! Näyttää olevan syksy sielläkin.

mm kirjoitti...

Täällä rannikolla on vielä jonkin verran lehtiä puissa ja pensaissa. Huurteisia lehtiä en ole vielä nähnyt, kuulemma niitäkin jossain välissä on ollut. Syksyn ja talven tulo on aina vähän haikeaa.