lauantai 5. kesäkuuta 2010

Viikko sitten Pogostan messuilla

Apan koru oli edustettuna viikko sitten olleilla Pogostan messuilla, Ilomantsissa. Myyntipöydän takana on itse korutaiteilija Airi Hietala.

Lautantaipäivänä oli varsin vähän messuväkeä, eikä esittelijöitäkään ollut kovin runsaasti Ilomantsin liikuntahallissa. Kaipasimme opasteita messualueelle, sillä vieraspaikkakuntalaisina jouduimme turvautumaan "kysyvä ei tietä eksy" toimintaa. Messumainoksia ei katukuvassa näkynyt lainkaan. Sunnuntai sai kuitenkin ilomantsilaiset ja ehkä kauenpaakin tulleet ostajat liikkeelle. Liekö myös "Halavatun Papat" ollut sunnuntain vetonaula. Papat esiintyvät alakuvassa.

 

Majapaikkamme oli todella ihana maatilamatkailupaikka, Anssila! Nukuimme yömme aitan vintillä, pienssä ja viihtyisässä huoneessa. Ikkunasta saimme seurata lehmien, vasikoiden ja lampaiden käyskentelyä laitumella. Talo oli korkealla vaaralla ja näkymät olivat huikeat; kaukas siintäville vaaroille. Aamupala nautittiin talon puolella, isossa pirtissä. Kiitokset talon ehtoisille emännille! Sunnuntaiaamuna ehdimme käväistä Parppein vaaralla, jossa sattumoisin oli eräs matkailijaryhmä tutustumassa ja me pääsimme heidän mukanaan myös sisätiloihin. Pistäydyimme myös sekä ortodoksisessa, että luterilaisessa kirkossa. Kirkoissa olivat palvelukset menossa ja molemmissa hiljennyimme hetkeksi.


Parppein pirttiOrtodoksinen kirkko

Sisäkuva luterilaisesta kirkosta

Sunnuntain messuohjelmaan kuului myös Marimekon muotinäytös.


 Ilomanstsiin tahdon palata toistekkin. Ehkä seuraavalla kerralla pääsen tutustumaan Koitereen rantamaisemiin ja Tyrjänsaareen, jossa isäni suku oli asunut 1600 luvulla.
     

3 kommenttia:

K-M kirjoitti...

Onpa teillä ollut hieno reissu. Olette saaneet olla moninaisessa mukana. Sääkin taisi suosia kuvista päätellen :)

Amalia48 kirjoitti...

Tervetuleman vaen kylläilemmään Ilomantsin laitamille Kivilahteen ja käyskennellään sitten samalla nuapurikylänkii puolella Tyrjässä (Tyrjänsaaressa). Otettaan sieltä vaekkapa joku oppaaksi mukkaan jollei sitten tuo ukkoni osanne olla oppaana, kun on paljasjalakanen Kivilahtelainen.
TERVETULLOO VAEN!

Anonyymi kirjoitti...

Loviisa-mummo puhui joskus Parppein Nellistä, en tiedä josko joskus pienenä tyttönä olisin ehkä nähnytkin tai sitten en.

t. Tarja