sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Jouluvalot ikkunaan

Päivä on harmaan sateinen, eikä lunta näi oikein missään. Ripustin tämän yläkerran huoneen ikkunaan sydänvalosarjan tuomaan valoa sisään ja ulos. Orapihlajapuuhun olen ostanut myös valosarjan, mutta odotan poikaani kotiutuvan ja jätän asennuksen hänen tehtäväkseen. Onneksi ulkona ei tuule, joten voin illalla laittaa kynttilälähtyjä palamaan adventin kunniaksi.

Olen kuunnellut Jouluradiosta joulusävelmiä ja avannut joulukalenterin ensimmäisen luukun( partiolaisten kalenterissa se on 1.adventti). Täältä löytyy Kylväjän adventtikalenteri ja Joulukirkko.fi sivuilla on paljon monenlaista jouluiloa! Radio Novan Joulun radio on myös avattu.

Laitoin leivinuuniiin tulen, sillä kylmyys ja kosteus pyrkii sisään. Naapurissa tuoksuvat joulutortut ja pian kuulema saan maistiaisia. Itse en ole vielä ostanut torttutaikinaa, enkä leiponut mitään muutakaan.

Liekö syksyn piemydellä vai millä vaikutuksensa mielialaani. Se on varsin apea ja mihinkään en saa tartuttua. Poika tulee huomenna käymään, joten kai ainakin pojan sänky on pelastettava rojukasan alta. Viikon verran olen nukkunut tosi huonosti; alkuyöt ovat menneet valvoessa. Olen lisännyt lääkitystäkin, mutta vielä ei ainakaan ole siitä ollut apua. Nyt olis tarpeen se kirkasvalolamppu, jos siitäkän nyt mitään apua olisi? Onko teillä hyviä kokemuksia lampusta.

Lähden etsimään sähkökynttelikköjä vintin uumenista. Voimia kaikille pimeyden keskelle!


8 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kaunis kuva jouluisesta ikkunasta! :)

Minä uskon, että tämän syksyn pimeys ja harmaus vaikuttaa monien mielialaan. Jospa saataisiin kirkkaampia ja kuulakkaampia päiviä, niin mielikin piristyisi. Jaksamisia sinulle Palaga!

Piri kirjoitti...

Meillä on ollut jo kohta kymmenen vuotta Päivänsäde-lamppu. Hyvin on toiminut kaikki nämä vuodet. Ohjeissa taisi olla, että puolisen tuntia riittäisi päiväannokseksi, mutta meillä lamppu on monesti jäänyt päälle useiksi tunneiksi. Jotenkin silmät aukeavat siinä lampun alla istuskellessa, kun muutoin tuntuu siltä, ettei päivä valkene laisinkaan. Muista lampuista minulla ei ole kokemusta.

Hyvää joulunodotusta sinulle!

Amalia48 kirjoitti...

Omakohtanen kokemus jo vuosien varrelta....syksypimeyden tullen mielimaassa ja taistelua masentumista vastaan....mikään EI huvita.
Minäkin laittelin (ukon avustuksella tietysti)ulos ja sisälle voloja tuomaan jotain kirkkautta tähän synkkyyteen.
Koetetaan kestää...ja Sinulle voimia jaksaa kahlata elämän syövereistä!
JOULUN ODOTUSTA!

Marja-Leena kirjoitti...

Vielä muutama viikko, niin olemme vuoden paremmalla puolella.Hämärää ja pimeää on ollut jo liikaa.Hyvää Joulun aikaa Sinulle!

Pirena kirjoitti...

Kiitos vinkistä sivullasi, jolla pääsee kuuntelemaan Novan nettijouluradiota. Tykkään joululauluista ja kuuntelin niitä koko männäviikon ja aion kuunnella edelleenkin.

liskonainen kirjoitti...

ystäväni,
hienoista väsymystä tälläkin leveyspiirillä havaittavissa. luullakseni vaan liikaa aktiviteetteja, joita on nyt pakko, PAKKO, ruveta purkamaan.

kävin ensimmäisenä adventtina koulutuksessa ollessani hollolassa siikaniemen kurssikeskuksen kappelissa adventtimessussa. hieno ja tunnelmallinen kokemus "maailman vanhimman alttaritaulun äärellä".

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvää Joulua ja Onnea vuodelle 2010 !

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvää Joulua!